lørdag 5. mai 2012

Et lite maleprosjekt som ble til totalrenovering..

Ja.. det er det vi stor overfor nå faktisk.. Her med huset altså.
Jeg har jo begynt å beise huset..

Og nå kommer det morsomme....

Vi har begynt forberedelsene med å bytte vinduene. Litt tidlige arvepenger dukket opp, og vi fant ut at vinduene burde byttes.. De er 30 år gamle og det er dårlig isolert, og vinduene er tørre og sprø og det trekker jo pga lite isolasjon. I går begynte Robert (snekker`n i huset) å rive litt på listene for å få målt vinduene helt nøyaktig.. Og da oppdaget vi at vinduene er i ukurante mål (dvs ikke standar- altså spesiallaget), og at det ser ut som foringene på flere av vinduene faktisk er selve reisverket i veggene som holder takstolene oppe...

(Her skulle det vært et par bilder.. men siden min har klikka, så når jeg trykker på bildeknappen og last opp skjer det ikke noe......)

Sååå... nå lurer vi litt da......
Robert (snekker`n i huset) sitt beste forslag var faktisk å rive all kledning og sette opp ny.. for å få sjekka dette skikkelig, og da var det visst lettere å tilpasse om vi må bestille smalere vinduer...
Og i samme slengen da bytter vi rekkverk og gulv på verandaene..

Mannen er nå ute på tur til div byggevareforhandlere for å sjekke hvor han får best pris. Han prøvde å ringe i går, men de tok ikke telefonen..

En positiv ting er at da blir det jo lettere for meg å beise huset! Så beisinga er satt på vent litt, og i første omgang nå da så blir det bare takoverbyggene og stolpene som beises, siden det andre skal byttes.5 kommentarer:

ingridsboble sa...

Det blei litt av et prosjekt ja! Likte bloggen din veldig godt, så legger meg til som følger og kommer snart tilbake :)

god helg!

flink pike sa...

Så koselig at du vil følge!

Lisette sa...

Hei på deg! Takk for besøk inne hos meg, så kjekt hus dere har;)

wendysinfamilie sa...

Oj ja det må jeg si blir prosjekt, her byttet vi vinduer første vinteren vi bodde her ja er 5 år siden og vi har 25 vinduer skrekk og gru og nå står vi klare til å male huset som akkuratt har fått helt ny kledning over det hele :-) Må bare ha litt skikkelig finvær først..

Lykke til

hyggeligkaos sa...

Vi skiftet vinduer i fjor, og opplevde det samme som dere, nemlig at reisverket var foringene. Var visst ganske vanlig løsning på 70-tallet det.
Vi skulle uansett etterisolere og kle om veggen da, så det gjorde ikke så mye. Og vinduene ble ikke så mye dyrere enn stadardmål heldigvis.