fredag 10. juni 2011

Rikshospitalet.


Da er vår første dag på Rikshopsitalet over for denne gang.

Vi var inne rett før 9, så vi rakk å komme til riktig tid, selv om det var litt kø på vei inn.

Vi fikk tildelt rom (uten senger på.. hehe) også var vi ned på røntgen til ul og mucg. Natalie var helt rolig da de tok ultraltyd, lå bare helt stille og prata. Da vi tok mucg måtte de katetrisere henne og tømme blæra først, så fylte de på med kontrastvæske helt til hun måtte tømme seg. Da tok de masse røntgenbilder for å se hvordan urinsystemet hennes oppførte seg.
Etterpå fikk hun en rosa sjøhest som er en badeleke som premie!
Hun var veldig fornøyd med den!

Etterpå var vi på laben og tok blodprøver. Og det gikk helt uten en lyd!!! "Stikke-dama" skrøyt veldig av henne! Her fikk hun en ny premie. En hårstrikk med ole brumm på, som hun brukte som armebånd i dag. Så den falt i smak den også!

Etterpå spiste vi lunsj på avdelingen. Natalie drakk et glass sjokolademelk og spiste en yoghurt... ikke mye, men omtrent som vanlig nå om dagen.
Etter det var det måling av vekt og lengde og blodtrykk, og en liten samtale med kirurgen om hva som skulle skje. Og det kom ikke så mye nytt ut av det, for han hadde ikke sett bildene fra undersøkelsene enda... så han kunne ikke si helt sikkert hva de skal gjøre under operasjonen på tirsdag... men hun var ikke først på programmet, så han mente vi rakk en prat på morran da.
Han spurte om hun gikk på medisiner nå, noe vi sa nei til fordi hun ikke gjør det, og om hun var allergisk mot noe og det vet vi ikke at hun er.
Ellers sa han at vi måtte regne med en uke på sykehuset etter operasjonen.

Vi fikk reise hjem på permisjon, og reiste kl 14.00. Og det var sinnsykt mye kø på veien, så vi var ikke hjemme før 16.30... Da var det middagslaging, også fikk vi besøk av et vennepar (som også er faddere for Natalie).
Rett etter at de kom (ca 18.30) ringte en sykepleier fra Rikshospitalet og bare ville si ifra at de ønsket vi doblet dosen med antibiotika frem til vi kom inn igjen. For det var standard prosedyre etter den mucg-undersøkelsen de hadde tatt i dag. Og da måtte jeg jo fortelle henne at vi ikke hadde noen medisiner å doble... og lurte på hvordan vi skulle fikse det da. Vi ble enige om at jeg skulle ringe legevakta her og høre om de kunne hjelpe meg. Og de var veldig hyggelige og behjelpelige de. De skulle ringe sykehuset buskerud for å få resultat på den dyrkninga de hadde gjort på henne denne uka og finne ut hvilken medisin hun skulle ha. Så da jeg kom ned for å hente resept viste det seg at de på sykehuset buskerud ikke hadde noen prøveresultater siden februar.... noe som jo er rart siden både fastlegen og barnelegen her har sendt inn dit nesten hver uke siden før påske... så det må jeg melde ifra til fastlegekontoret (som barnelegen også er en del av).
Men jeg tok en ny telefon inn til Rikshospitalet og snakket med sykepleieren igjen, og de fortalte at det ikke var så nøye hvilken bakterie hun hadde, de skulle gi en bredspektret som forebyggende i forhold til den undersøkelsen som var gjort. Jeg var inne og snakka med legen på legevakta, som forstod situasjonen, hun ringte inn og snakket med sykepleieren på Riksen også, og de ble enige om hva jeg skulle få.
Jeg kom på apoteket kl 19.35, og da jeg trakk kølapp var det 7 forran meg i køen... (det stenger kl 20.00). Etter 20 min var jeg ferdig der og på veg hjem, så jeg fikk gitt henne kveldens dose trimetoprim. Rakk å si hadet til gjestene våre, også var det å få snuppa i seng...

Dette ble laaangt.....
Så nå sitter jeg her med beina på bordet, potetgull i bollen og cola i glasset og skal kose meg og slappe av resten av kvelden!

Vi har permisjon til mandag ettermiddag.

God pinsehelg!!!!

2 kommentarer:

wendysinfamilie sa...

Godt du slapp å reise helt tilbake for å hente noen medisienr men er jo slik at tiden flyr likevel.. synd dere ikke fikk med det dere trengte fra sykehuset..
Ha en kos pinse, så god dere kan :-)

Tvi Tvi

Unni sa...

Masse lykke til med operasjon på veslejenta i morgen !!!

:-)