900 g hvetemel
250-300 g sukker
1/3 l rømme
1 kopp melk
3 egg
1-1, 5 ts hjortetakksalt
Litt kardemomme
Deigen bør stå kaldt noen timer.
Det går med 2 pk flott matfett.
Det er best å koke smultringer i en liten jerngryte. HUSK å alltid ha lokk til kjelen rett i nærheten.
Ca 130 stk.
3 kommentarer:
Imponerende jobb.
Hvis jeg skal gi deg er tips så er det lurere å ikke å kjevle ut alt på en gang. Det er mye lettere å legge nykjevla og kalde emner oppi smultgryta enn de som har ligget i romtemperatur en stund. Evnt kan de legges på stekebrett som settes i kjøleskapet.
Å smultringer er bare så godt, jeg spiser de kun når de er færske :)
Takk for tips Åshild. Mamma og pappa gjorde jo alltid dette sammen. Mens jeg ikea døden one å få hjelp av. Brett er det ikkeskummelt lass ti lik kjøleskapet, og å varme opp fettet mellom hver gang jeg hadde måttet kjele så jegerøl å som mer jobb. Gikk helt fint å få de i gryta. Ingen problem at de lå i romtemperatur, brukte vel 2 timer på å kjevle og steke. Kjevlinga tok naturlig nok lenger tid enn strekninga...
Sendt: disse skiltingen smaker like ferskt norm an tar de opp av fryseren!
Legg inn en kommentar