torsdag 20. oktober 2011

Tips til helge-mat!

Her kommer en oppskrift jeg har lyst til å dele!
Laget dette til symøtedamene mine i går, og det falt veldig i smak hos oss alle sammen!


Mexicana pizza-pai
Antall porsjoner: 4

1 ferdig pizzadeig
300 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 liten boks mais
3 tomater i biter
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
3 egg
2 ½ dl fløte eller crème fraîche
200 g revet ost
1 ts spisskummen
1 ts chilikrydder (du kan om ønskelig erstatte spisskummen og chilikrydder med tacokrydder)
1 ss fransk sennep
1 ss olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Fyll en paiform med pizzadeigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen i 10 minutter.
Stek kjøttdeigen i olivenolje og rør rundt med en gaffel. Tilsett løk og hvitløk. Krydre med salt, spisskummen og chilikrydder (eller tacokrydder). Tilsett mais, tomater og rør rundt.
Visp sammen egg, crème fraîche eller fløte, salt og pepper i en bolle.
Ta ut den forstekte pizzapaideigen fra ovnen og la den avkjøles litt.
Bre sennep i bunnen på deigen. Fyll formen med kjøttdeig, revet ost og hell i eggeblandingen. Sett tilbake formen i ovnen og la den bake i 25 minutter.
La den hvile i 5 minutter før den skjæres i biter. Serveres med en god salat og gjerne en rømmedressing.
Rømmedressing kan du lage slik: Bland ca 2 dl rømme med 1 ts sukker, 1 ts urter (enten ferske eller tørre, f eks basilikum, oregano), 1/2 ts paprikapulver og 1 fedd finhakket hvitløk.


Ønsker deg en fin kveld!

Ingen kommentarer: